DP World Tour

Darius van Driel 30e met nog één ronde te gaan in Frankrijk: Jesper Svensson aan de leiding

Jesper Svensson

Darius van Driel bevindt zich met een score van 6-onder par op de gedeelde 30e plaats in het prestigieuze FedEx Open de France. Na drie rondes met scores van 73, 66 en 68 slagen heeft Van Driel zichzelf in een solide positie gemanoeuvreerd, maar hij kijkt tegen een achterstand van zeven slagen aan op de Zweedse leider Jesper Svensson. Ondanks zeven indrukwekkende birdies in zijn derde ronde, moest de Nederlander ook vier bogeys incasseren, wat hem kostbare punten kostte in de strijd om een hogere klassering.

Svensson behoudt de leiding en gaat met één slag voorsprong de finale in

Jesper Svensson gaf zichzelf een voorsprong van één slag om mee te nemen naar de laatste ronde van de 2024 FedEx Open de France. Met een sterke ronde van 67 op zaterdag staat de Zweed op 13-onder par, net voor Thorbjørn Olesen en Sam Bairstow, die zich bij hem zullen voegen in de laatste groep op zondag in Le Golf National.

Bairstow, met een uitstekende tweede opeenvolgende ronde van 65, en zijn Engelse landgenoten Dan Bradbury en Joe Dean zitten hem op de hielen. Bradbury noteerde een 69 en Dean een 66, waardoor ze op slechts twee slagen van de leiding staan.

Het gevecht om de koppositie

Svensson had na de eerste twee dagen al een gedeelde leiding, en op zaterdag begon hij furieus met vroege birdies op de eerste, derde, vierde en zesde hole. Na een reeks van zes pars maakte hij nog een birdie op de 13e, ondanks dat zijn approach maar net over het water landde. Een putt van tien voet bezorgde hem de extra slag. Een late bogey op de 17e kon zijn uitstekende prestatie van de dag niet overschaduwen.

“Ik sloeg de bal de hele dag heel goed, had veel goede kansen en zette veel goede putts,” zei de 28-jarige DP World Tour-rookie. “Het was een goede dag, hopelijk vallen morgen de putts die vandaag net langs de hole gleden.”

Svensson, die eerder dit seizoen de Porsche Singapore Classic won en tweede werd bij de D+D Real Czech Masters, kijkt vol vertrouwen naar de finale. “Het enige wat je wilt, is morgen op hole 18 een kans hebben,” voegde hij eraan toe.

Sterke concurrentie van Olesen en Bairstow

Thorbjørn Olesen kende een foutloze ronde met vier birdies, waarvan de laatste op de 17e, en staat met een score van 12-onder op de tweede plaats. Hij herstelde zich knap van een teleurstellende finish op vrijdag. “Het was fijn om vandaag op die laatste paar holes een slag terug te winnen,” zei de Deen tevreden.

Sam Bairstow liet zijn klasse zien met een chip-in eagle op de 14e en een birdie op de 15e, waarmee hij zichzelf naar een totaal van 12-onder sloeg. “Het was een solide ronde. Hopelijk kan ik dit vasthouden en morgen weer een goede ronde spelen,” zei de Engelsman.

De achtervolgers blijven in de strijd

Ook andere spelers deden goede zaken op zaterdag. Gunner Wiebe klom naar 10-onder met een indrukwekkende 65, terwijl Simon Forsström, Matthew Jordan, Yannik Paul en Francesco Laporta op dezelfde score staan.

Johannes Veerman zette de beste ronde van de week neer met een 63, en klom daarmee naar een gedeelde 12e plaats op 9-onder, samen met Rasmus Højgaard, Fabrizio Zanotti en Gavin Green, die de dag in stijl eindigde met een spectaculaire eagle op de 14e.

Tot slot maakte de 16-jarige amateur Lev Grinberg indruk door zijn derde ronde van par of beter te noteren. Hij staat op 6-onder, ondanks een uitdagende 15e hole waar hij twee ballen in het water sloeg. Grinberg is de enige amateur die de cut heeft gehaald en blijft een veelbelovend talent om in de gaten te houden.

Met nog één ronde te gaan, lijkt het een spannende strijd te worden in Le Golf National, waar Jesper Svensson zich klaarmaakt om zijn tweede DP World Tour-titel te veroveren.

Joost Luiten mist de cut net als Daan Huizing maar Darius van Driel door in Frankrijk