ALPS Tour

Oostenrijkse Amateur Jakob Lotschak leidt na Dag 2 van de Croara Alps Open 2024: Bob Geurts nu 23e

Croara Alps Open - Round 2 Croara Country ClubGazzola (PC) - Italy 11/10/24Ph: Federico Capretti @FederazioneItalianaGolf federgolf.it

Oostenrijkse amateur Jakob Lotschak gaat aan kop na de tweede ronde van de Croara Alps Open 2024 met een indrukwekkende score van 11-onder par. Op de voet gevolgd door de lokale favoriet Elia Dallanegra uit Italië, die op 10-onder par staat. Marco Florioli, eveneens uit Italië, bezet met 9-onder par de derde plaats. De strijd om de vierde plaats is hevig, met een vijfvoudige gelijkstand op 8-onder par, waaronder de Italianen Enrico Di Nitto en Jacopo Vecchi Fossa, de Fransman Aymeric Laussot, de Amerikaan Brandon Kewalramani en de Zwitser Luca Galliano.

Bob Geurts (-5) en Vince van Veen (-3) wisten de cut te halen die op 3-onder kwam te staan! Geurts ging tot nu toe rond in 68 en 69 slagen en Van Veen liet tot nu toe 70 en 69 slagen noteren. De twee staan nu 23e en 40e in het klassement.

De spelers werden verwelkomd door een prachtige herfstdag bij de Croara Country Club nabij Piacenza, Italië, voor de tweede ronde van dit toernooi. Het is de tweede keer dat deze club een evenement van de Alps Tour host.

Reacties van spelers

Jakob Lotschak, de 19-jarige amateur uit Oostenrijk, heeft na de tweede ronde de leiding genomen. Hij begon de dag met een gedeelde tweede plaats en eindigde met een 5 onder par, 66, met zeven birdies en twee bogeys. Lotschak, die vorige week als tweede eindigde op het Swiss Golf International Championship, vertelt over zijn ronde: “Vandaag was anders, ik moest meer pars redden en meer vechten in vergelijking met gisteren. De goede putts en het momentum op de greens hielpen echter enorm.”

Elia Dallanegra, 21 jaar oud uit Italië, verbeterde zich aanzienlijk van een gedeelde 24e plaats naar de tweede positie. Hij noteerde een foutloze ronde van 8 onder par, 63, met vier birdies op zowel de eerste als de tweede negen holes. Dallanegra, die de baan van Croara Country Club als zijn thuisbasis heeft, is vastberaden om zijn prestatie van vorig jaar te overtreffen. “Vandaag speelde ik uitstekend, mijn lange spel van tee tot green was zeer solide,” zei hij na afloop van zijn ronde.

Marco Florioli, die recent professional werd, maakte indruk met een ronde van 5 onder par en staat nu derde. Florioli, die eerder deze maand het Italiaanse PGAI Championship won, heeft zijn overgang naar professionalisme kracht bijgezet met sterke prestaties.

In de strijd om de vierde plaats, waar vijf spelers gelijk staan, heeft elk van hen kans om de finale op zondag sterk te beïnvloeden. Onder hen bevindt zich Brandon Kewalramani uit de Verenigde Staten, die dit seizoen al twee toernooien won, en Luca Galliano uit Zwitserland, die hoopt zijn consistente prestaties voort te zetten.

Met een spannende finale in het vooruitzicht, belooft de Croara Alps Open 2024 een boeiend slot te worden waarbij opkomend talent en ervaren spelers strijden voor de overwinning.

Paul Elissalde leidt na openingsronde van de Croara Alps Open 2024: Bob Geurts 14e