PGA Tour

Reed Hughes, 71-jarige golflegende, verbaast jongere spelers tijdens het Sanderson Farms Championship

David Skinns had op donderdag de kans om een magische ronde van 59 te schieten tijdens het Sanderson Farms Championship, maar verrassend genoeg was het een score van 76 die de meeste aandacht trok tijdens dit PGA Tour herfstseizoen. Waarom? Omdat deze ronde werd gespeeld door een 71-jarige.

Inderdaad, de 71-jarige Reed Hughes mengt zich deze week met de jongere spelers op de prachtige greens van de Country Club of Jackson. Hij verdiende zijn plek in dit PGA Tour evenement door het winnen van het Gulf States Section kampioenschap in 2023. Het is de achtste keer in zijn carrière dat hij deelneemt aan een PGA Tour toernooi, en de eerste keer sinds 2007. En hij liet zien dat leeftijd slechts een getal is. Na 10 holes in zijn openingsronde stond Hughes op één onder par en leek hij in uitstekende vorm.

Als je Hughes een golfbal ziet slaan, is het duidelijk dat hij nog steeds beschikt over een fenomenale techniek. Maar als je hem elders zou tegenkomen, zou je kunnen denken dat hij verdwaald was tussen de jonge talenten. Dit was precies het geval voor tourpro Michael Kim, die toegaf dat hij en andere spelers in de war waren toen ze Hughes zagen in de fysioruimte, omgeven door jonge topsporters.

Helaas miste Hughes de cut met rondes van 76 en 78 slagen, maar zijn deelname aan dit evenement blijft een bijzondere prestatie. Het laat zien dat passie, talent en doorzettingsvermogen geen leeftijd kennen in de golfwereld!

Wat betreft de strijd om de titel, die werd uiteindelijk gewonnen door Kevin Yu. Na een spannende play-off op de eerste hole wist hij Beau Hossler te verslaan. Beide spelers eindigden hun reguliere rondes met een indrukwekkende score van 23-onder par, maar Yu hield zijn zenuwen het beste in bedwang om de overwinning te claimen. Een prachtige ontknoping van een bijzonder toernooi!