Ladies Tour

Celine Boutier wint bij debuut in Aramco Team Series in Shenzhen

Celine Boutier

Celine Boutier heeft haar eerste overwinning in de Aramco Team Series behaald tijdens haar debuut in Shenzhen, waar ze de Chinese thuisfavoriet Xiyu Lin wist te verslaan. Boutier en Lin begonnen de laatste ronde met een gelijke score, maar de foutloze zeven onder par van de Franse golfster bezorgde haar de overwinning met een voorsprong van twee slagen.

Deze overwinning is Boutier’s eerste titel van 2024 en komt op een cruciaal moment, vlak voor de start van de LPGA Tour in Azië. In de komende vier weken staan er vier toernooien op het programma, te beginnen met de LPGA Shanghai.

“Het was een geweldige ronde en het was leuk om zo te strijden,” zei Boutier. “Ik had graag gewild dat een paar putts waren gevallen, maar ik ben blij met hoe ik het vandaag heb aangepakt. Het was de hele dag spannend en je moest scherp blijven tot het einde. Ik ben heel tevreden over de laatste twee holes.”

Boutier begon de laatste dag sterk, ondanks dat Lin drie opeenvolgende birdies maakte om twee slagen voorsprong te nemen. Boutier reageerde met een briljante approach op de tweede hole, gevolgd door een birdie. Beide speelsters deelden daarna een birdie op de volgende drie holes, maar Boutier sloeg haar slag met een reeks birdies op hole zeven, acht en negen, waarmee ze de leiding pakte.

Een bogey op de vijftiende hole van Lin gaf Boutier wat ademruimte, en de 30-jarige hield haar zenuwen in bedwang om voor de zesde keer te zegevieren op de Ladies European Tour.

In het teamtoernooi op zaterdag wist Team Tamburlini, bestaande uit Chiara Tamburlini (Zwitserland), Lee-Anne Pace (Zuid-Afrika), Qianhui Lin (China) en amateur Yanxuan Peng, met één slag verschil de overwinning veilig te stellen.

Boutier’s prestatie benadrukt haar indrukwekkende vorm, terwijl de LPGA Tour zich opmaakt voor een reeks spannende evenementen in Azië.