Ladies Tour

Sterke prestaties van Dewi Weber en Anne van Dam op internationale toernooien

Dewi Weber

Deze week vertegenwoordigen Dewi Weber en Anne van Dam Nederland op de wereldwijde golftour in twee prestigieuze toernooien: het Kroger Queen City Championship (LPGA) en het La Sella Open (Ladies European Tour). Beide speelsters zijn goed van start gegaan en hebben hun ogen gericht op een topklassering.

Dewi Weber blinkt uit in de VS

Dewi Weber laat zien dat ze in uitstekende vorm verkeert in het Kroger Queen City Championship, een onderdeel van de LPGA Tour in de Verenigde Staten. Met een openingsronde van 4-onder-par staat ze stevig in de top 15, op een mooie 12e plaats. Met slechts drie slagen achterstand op de leidende Ashleigh Buhai, ligt Weber binnen handbereik van een topklassering. Haar sterke start onderstreept haar potentieel om nog verder omhoog te klimmen in het klassement en mogelijk zelfs voor de overwinning te strijden in de komende rondes.

Anne van Dam solide in Spanje

Aan de andere kant van de oceaan is Anne van Dam aan de slag in Spanje tijdens het La Sella Open, onderdeel van de Ladies European Tour. Van Dam opende haar toernooi met een solide ronde van 1-onder-par, waarmee ze op een 31e plek staat. Hoewel ze vier slagen achterstand heeft op het leidende viertal – Elina Nummenpää, Kristen Rudgeley, Virginia Elena Carta en Helen Briem – is er nog volop ruimte om terrein goed te maken in de komende dagen.

Spanning en kansen

Met hun sterke starts laten zowel Weber als Van Dam zien dat ze klaar zijn om de strijd aan te gaan met de wereldtop. Voor Weber ligt de focus op het dichtkruipen naar de leiderspositie, terwijl Van Dam alles in huis heeft om haar achterstand in Spanje om te buigen naar een hogere klassering.