Challenge Tour

Besseling 25e, Van Meijel 42e en Toorop 49e in Portugal waar Oshrine wint!

Mike Toorop (c) ProgolfTour

Het is de organisatie en de spelers gelukt om de vierde en laatste ronde van het toernooi op zondag uit te spelen, ondanks de uitdagende weersomstandigheden op de Royal Óbidos Spa & Golf Resort in Portugal. Het slechte weer zorgde ervoor dat veel spelers zowel hun derde als vierde ronde op zondag moesten voltooien. De Nederlanders wisten echter hun derde ronde al op zaterdag af te ronden, waardoor ze zonder vertraging aan hun laatste ronde konden beginnen.

Wil Besseling was de beste Nederlander in het veld en eindigde met een score van 4-onder op een gedeelde 25e plaats. Lars van Meijel sloot zijn toernooi af met een score van 1-onder en eindigde als 42e. Mike Toorop noteerde een level par na vier ronden, goed voor een 49e plaats.

De Amerikaan Matt Oshrine pakte de overwinning met een totaal van 11-onder par, één slag voorsprong op de Italiaan Stefano Mazzoli. De Fin Tapio Pulkkanen, Zuid-Afrikaan Deon Germishuys en Zweed Niklas Lemke deelden de derde plaats met een score van 9-onder.

Op zondag blonk de Engelsman Frank Kennedy uit met een ronde van 64 slagen, waarmee hij de laagste score van het toernooi evenaarde. Hij eindigde uiteindelijk op een gedeelde 10e plaats met een totaal van 7-onder.

Het toernooi in Portugal werd gekenmerkt door wisselvallig weer, spannende laatste ronden en een sterke eindspurt van de internationale spelers. Voor de Nederlanders was het een leerzame week op de uitdagende baan van Royal Óbidos!

Ryan Lumsden leidt in het Open de Portugal, Wil Besseling beste Nederlander