AmateursHet eerste golfnieuws

Yfke Vos en Denny Kloeth aan de leiding na spannende derde ronde van het Nationaal Loterij Open

Op de Lochemse Golfclub vindt dit weekend de finale van het Nationaal Loterij Open plaats, en de strijd om de titel is spannender dan ooit. Na drie intensieve rondes hebben Yfke Vos bij de dames en Denny Kloeth bij de heren zich bovenaan het klassement genesteld, klaar voor een zinderende finale.

 Vos met flinke voorsprong de finale in

Bij de dames heeft Yfke Vos de leiding stevig in handen met een score van +9, drie slagen voorsprong op haar concurrenten. Vos heeft deze week constant en gedisciplineerd gespeeld en gaat zaterdag de finale in met het doel om haar voorsprong te behouden. Hester Sicking volgt met een score van +12, terwijl Marieke Ebens op +14 staat. Met nog één ronde te spelen is de strijd om de top drie nog niet beslist, maar Vos heeft zich in een goede positie gemanoeuvreerd om het toernooi te winnen.

Kloeth stijgt naar de top bij de heren

Bij de heren wisselt de koppositie dagelijks van eigenaar. Na Max Albertus op dag één en Dario Antonisse op dag twee, is het nu de jonge amateur Denny Kloeth die met een indrukwekkende score van 14-onder het veld aanvoert. Kloeth’s consistente spel en vastberadenheid hebben hem naar de eerste plaats gebracht, waar hij met een voorsprong van vier slagen op Antonisse de laatste ronde ingaat. Bob van der Voort en Aydan Verdonk staan respectievelijk op de derde en vierde plaats en hopen nog een sterke eindsprint in te zetten.

Mix van professionals en amateurs

Het Nationaal Loterij Open is een bijzondere wedstrijd waarin zowel professionals als amateurs strijden voor de titel. De cut na de tweede ronde lag bij de dames op +24 en bij de heren op +10, wat een duidelijk beeld geeft van de uitdagingen die deze baan biedt. Voor zowel de ervaren spelers als de jongere talenten is dit toernooi een kans om hun vaardigheden te tonen op een nationaal podium.

Met nog één ronde te gaan, belooft het een spannende finale te worden waarin alles mogelijk is. Blijven Vos en Kloeth aan de leiding, of zijn er verrassingen in de maak? Het antwoord volgt op de afsluitende dag van dit spectaculaire toernooi.

Dario Antonisse neemt de leiding in het Nederlandse Loterij Nationaal Open