PGA Tour

Scottie Scheffler bouwt grote voorsprong op bij Tour Championship

Scottie Scheffler

Wereld nummer 1 Scottie Scheffler heeft na de openingsronde van het seizoen afsluitende Tour Championship een voorsprong van zeven slagen op Xander Schauffele en Collin Morikawa. Scheffler is op jacht naar zijn eerste FedExCup-overwinning en verstevigde zijn positie met een ronde van 65 (-7) in Atlanta.

Scheffler begon het toernooi met een voorsprong van twee slagen, maar herstelde zich snel na een vroege bogey met zeven birdies, waaronder vijf in zijn laatste zeven holes. Hij staat nu op 16-onder en is de grote favoriet om de 25 miljoen prijzengeld te gaan winnen.

Schauffele en Morikawa delen de tweede plek, terwijl Hideki Matsuyama en Keegan Bradley de vierde plaats bezetten op acht onder. Morikawa maakte zes opeenvolgende birdies op de back nine en eindigde met een 66.

Rory McIlroy, die op jacht is naar een record vierde FedExCup-overwinning, eindigde zijn ronde met een 69 (-2) en staat tien slagen achter Scheffler. Verdedigend kampioen Viktor Hovland maakte zeven birdies in zijn 69 en staat gedeeld 20e.