DP World TourHet eerste golfnieuws

Luiten start met par en Huizing met 2-over waar Ko en Waring leiden in Betfred British Masters

Jeong Weon Ko

Joost Luiten kende een wat rommelige start op het Betfred British Masters. De 38-jarige golfer wisselde vier bogeys af met vier birdies en eindigde zijn eerste ronde op The Belfry in par. Daan Huizing had eveneens in par kunnen eindigen, ware het niet dat hij een 3-putt maakte op de 12e hole. De 33-jarige golfer noteerde verder drie birdies en drie bogeys in zijn ronde.

Todd Clements vierde zijn 28e verjaardag in stijl met een hole-in-one op de openingsdag van het toernooi, georganiseerd door Sir Nick Faldo. De Engelsman sloeg zijn ijzer-8 direct in de hole op de par-drie zevende. Clements eindigde met een ronde van één onder par (71), met drie birdies, vier bogeys en een eagle, en staat vier slagen achter de leiders Paul Waring en Jeong Weon Ko.

De Fransman Ko en de Engelsman Waring startten sterk en delen de leiding na een eerste ronde van 67 (-5). Ko, die nog wacht op zijn eerste DP World Tour-titel, noteerde vijf birdies in de laatste zes holes, wat hem na een moeilijke periode een broodnodige boost gaf. Waring herpakte zich na een rustige start en plaatste vier opeenvolgende birdies vanaf de tiende hole.

Thriston Lawrence kwam kort op gelijke hoogte, maar een bogey op de laatste hole bracht hem samen met Jorge Campillo op vier onder. Ko gaf aan tevreden te zijn met zijn spel en benadrukte dat de stevigere greens hem dwongen voorzichtiger te spelen.

Andere sterke prestaties kwamen van Tyrrell Hatton, Jordan Smith en Laurie Canter, die allen met drie onder par eindigden. Verdedigend kampioen Daniel Hillier sloot de dag af met één onder par, vier slagen achter de leiders.