Amateurs

Nevill Ruiter wint het Dutch Amateur Championship

Op de Eindhovensche Golfbaan stonden drie Nederlanders in de top 10, en één van hen ging er met de titel vandoor. Nevill Ruiter maakte indruk op iedereen tijdens het Dutch Amateur Championship (DAC) met ronden van 70, 73, 76 en een sublieme slotronde van 65 slagen. Met een totaal van 13-onder par eindigde hij bovenaan het klassement, waarin deelnemers uit diverse landen waren vertegenwoordigd.

Tim Van der Steen leverde opnieuw een uitstekende prestatie door met 11-onder par gedeeld derde te worden. Jack Ingham, die na de derde ronde nog aan de leiding stond, beleefde een teleurstellende laatste dag. Hij sloot af met een ronde van 72 slagen, na eerder rondes van 67, 70 en 69 te hebben genoteerd, en eindigde daarmee gedeeld zevende met 10-onder par.

Darcy Peeters en Thom Hoetmer deelden de 14e plaats met 7-onder par, terwijl Marijn Hoogeveen zich met 5-onder par tevreden moest stellen met een gedeelde 17e plaats. Guus Lafeber (-3), Floris Veth en Bob van der Voort (-1) lieten ook nog degelijk spel zien. Johan Seepers, Bram Leenaars en Severiano Prins slaagden erin de cut te halen, maar eindigden verder naar beneden in het klassement.

Nevill Ruiter’s overwinning markeert een glorieus moment in zijn carrière en onderstreept de kracht van het Nederlandse amateurgolf.

Jack Ingham gaat met één slag voorsprong de laatste ronde van het Dutch Amateur Championship in