DP World Tour

Darius van Driel dichtbij de top 10 terwijl Jesper Svensson de leiding behoudt in Praag

Jesper Svensson

Jesper Svensson gaat met een voorsprong van één slag de laatste ronde in van de D+D REAL Czech Masters, nadat hij op een door het weer beïnvloede zaterdag een solide ronde van 68 neerzette.

Darius van Driel is met 11-onder-par en een gedeelde 12e plaats de hoogst genoteerde Nederlander. Joost Luiten volgt op 10-onder en staat gedeeld 25e. Kunnen deze twee Nederlanders op zondag nog opschuiven richting de top 5, of misschien zelfs een gooi doen naar de overwinning?

Hevige stormen in Praag leidden tot een onderbreking van drie uur in de middag, maar Svensson bleef kalm en voltooide zijn foutloze ronde, waarmee hij op 16-onder-par kwam.

David Ravetto, die na de tweede ronde de leiding had, staat nu op één slag achterstand na een ronde van 70 slagen. Het Engelse trio Andrew Johnston, Brandon Robinson Thompson en Ross Fisher deelt de derde plaats met de Fransman Adrien Saddier, allen op 14-onder-par.

Op de vraag naar de mogelijkheid van een tweede overwinning op de DP World Tour, na zijn zege in maart bij de Porsche Singapore Classic, zei Svensson: “Dat zou iets bijzonders zijn. Er is nog veel golf te spelen, maar ja, dat zou mooi zijn.”

Robinson Thompson, die vorige week de Farmfoods Scottish Challenge won, gesteund door de R&A op de Challenge Tour, zette zijn consistente week voort met een foutloze ronde, inclusief birdies op de vierde, tiende en 13e hole.

Fisher maakte zijn opmars met drie birdies in vijf holes vanaf de 13e en sloot de dag af op 14-onder-par.

Robin Williams werd de derde speler deze week, na Ravetto en Johnston op vrijdag, die een indrukwekkende ronde van 63 wist neer te zetten, de beste score ooit op de door Kyle Phillips ontworpen baan sinds de opening in 2020.

De Zuid-Afrikaan noteerde zeven birdies en voegde daar een eagle aan toe met een putt van 8 meter op de par-5 negende hole. Met een totaal van 13-onder-par deelt hij nu de 7e plaats met Richie Ramsay, Francesco Laporta en Andy Sullivan.

Darius van Driel eindigt tweede ronde D+D REAL Czech Masters op een gedeelde 17e plek