PGA Tour

Chris Kirk leidt met hole-in-one in de FedExCup Play-Offs

Chris KirkChris Kirk

Chris Kirk heeft de vroege leiding genomen na de openingsronde van de FedExCup Play-Offs. De Amerikaan maakte een hole-in-one op de 16e hole en eindigde met een indrukwekkende ronde van 64 slagen, waarmee hij bovenaan het leaderboard staat.

Kirk heeft één slag voorsprong op de Canadees Taylor Pendrith, de Fransman Matthieu Pavon en de Japanner Hideki Matsuyama. Matsuyama speelde zonder zijn vaste caddie, Shota Hayato, wiens paspoort was gestolen tijdens een bezoek aan Londen na de Olympische Spelen.

Justin Rose, die de dag begon op de 55e plaats in de FedExCup-ranglijst en met slechts de top 50 die doorstromen naar het BMW Championship, bevindt zich in een groep op vier onder par, één slag achter Kirk. In deze groep bevinden zich ook zijn landgenoot Tommy Fleetwood en de top twee in het klassement: Olympisch kampioen Scottie Scheffler en tweevoudig major-winnaar Xander Schauffele.

Rose zei: “Ik zie tekenen op de driving range. Ik zie tijdens trainingen momenten waarop ik het gevoel heb dat ik net zo goed speel als ooit, maar dat komt dit jaar helaas niet altijd tot uiting in de resultaten.”

De Schot Robert MacIntyre, die een putt van ruim 17 meter holede voor par op de 17e, en de Ier Seamus Power behoren tot de spelers met een score van drie onder par. Dit is één slag beter dan Rory McIlroy, die een ronde van 68 neerzette met een eagle en twee birdies.

De Engelsman Aaron Rai, die vorige week zijn eerste PGA Tour-overwinning behaalde bij het Wyndham Championship, opende met een ronde van 69 slagen.

Het leaderboard is dichtbevolkt, met 57 van de 70 spelers binnen zes slagen van de leiding.