Pro Golf Tour

Koen Kouwenaar beste Nederlander na eerste ronde van het Staan Open

Koen Kouwenaar (c) Pro Golf Tour

Koen Kouwenaar heeft zich na de eerste ronde van het Staan Open op de Golfbaan Westwoud, op indrukwekkende wijze aan de top van het klassement genesteld. Met een ronde van 64 slagen, 7-onder par, leidt hij het Pro Golf Tour-evenement. Na een bogey op de 2e hole herpakte hij zich met zes birdies en een schitterende eagle op de 18e.

Kouwenaar heeft een voorsprong van één slag op de Duitsers Martin Obtmeier, Brandon Dietzel en Yannic Oppenheimer, en de Fransman Clement Charmasson.

Michel van Zijl speelde ook sterk en staat met 67 slagen op de gedeelde 9e plaats. Dario Antonisse volgt met 3-onder par op een gedeelde 18e plek. Mike Toorop, die goed bekend is met de baan van de Westfriese Golfclub en daar competitie heeft gespeeld, sloot zijn ronde af met 2-onder par, net als Floris de Vries. Rodi Vlasveld eindigde met 70 slagen op 1-onder en bevindt zich aan de goede kant van de verwachte cut, die waarschijnlijk rond 1-onder zal liggen.

Jim Woudenberg, Aydan Verdonk en Michael Wedema, evenals amateurs Nathan Hooft en Che de Bake, staan met een score van par dicht bij de cutlijn en zullen een betere tweede ronde nodig hebben om zich te plaatsen voor het weekend.

Dylan Lorist heeft met +1 nog een kans om de cut te halen als hij morgen een goede ronde neerzet. Voor spelers als Richard Eccles, Jorick van Geel, Remy Wejand, Beau Coneraad (+3), en Decaan Janssens, Sjoerd de Jong, Casper Wright en Dennis Markink (+4) wordt het een uitdaging om de cut te halen.

Voor Gavin de Gelder, Sander van de Bogaerde (+5), Mike Korver, Tijn Trentelman, Ischa Wichman en Tom Hendriks (+6) lijkt het toernooi na morgen voorbij, maar met een uitzonderlijke tweede ronde zouden ook zij zich nog kunnen plaatsen voor de laatste speeldag.