PGA Tour

Hideki Matsuyama beroofd in Londen

Hideki Matsuyama heeft onthuld dat hij na de “Olympische Spelen van Parijs”, waar hij een bronzen medaille veroverde, in het Verenigd Koninkrijk slachtoffer is geworden van diefstal. Naast zijn eigen portemonnee werden ook de paspoorten van zijn caddie, Shota Hayafuji, en zijn coach, Mikito Kuromiya, gestolen. Hierdoor zal hij de eerste ronde van de play-offs van de PGA Tour, die op donderdag 15 augustus begint, zonder hen moeten afwerken.

Het incident vond plaats tijdens een tussenstop in Londen, net voordat Matsuyama en zijn ondersteunend team naar de Verenigde Staten zouden vertrekken. Er wordt momenteel met spoed gewerkt aan de heruitgave van de paspoorten en visa voor de caddie en coach, die tijdelijk naar Japan zijn teruggekeerd. Het lijkt echter waarschijnlijk dat ze pas vlak voor de laatste ronde van de play-offs, het “Tour Championship” (East Lake GC, Georgia), opnieuw naar de VS kunnen afreizen. Matsuyama verklaarde: “Er is een kleine kans dat ze op tijd terug zijn, maar ik moet er rekening mee houden dat die kans vrijwel nihil is.”

Gelukkig zijn zijn eigen paspoort en medaille niet gestolen. Als vervanger voor caddie Hayafuji zal Taiga Tabuchi optreden, die eerder dit jaar Ryo Hisatsune heeft ondersteund. Matsuyama uitte zijn dankbaarheid voor de snelle acceptatie van de vervangingsaanbieding en zei: “Ik ben blij dat hij het heeft aangenomen want hij heeft dit jaar met Ryo Hisatsune gewerkt, dus hij weet wat er van hem wordt verwacht, en zijn beheersing van het Engels is een groot voordeel.”

De play-offserie, bestaande uit drie wedstrijden waarin de top 70 spelers van de FedEx Cup-puntenrace strijden, begint met deze wedstrijd. Ondanks de tegenslag vlak voor deze cruciale strijd om de jaarlijkse titel, blijft Matsuyama vastberaden en probeert hij kalm te blijven.

Matsuyama sloot het reguliere seizoen vorige week af op de 8e plaats, nadat hij in februari zijn eerste tour-overwinning in twee jaar behaalde tijdens de “Genesis Invitational”. Dit jaar is hij in een veel betere positie voor de play-offs dan vorig jaar, toen hij voor het eerst in zijn carrière de laatste ronde miste.