Amateurs

Marieke Ebens en Scott Woltering door in R&A Amateur Championship

Emily Peaford(Photo by Morgan Harlow/R&A/R&A via Getty Images)

De Nederlandse golfers Marieke Ebens en Scott Woltering hebben hun eerste ronde van de matchplay succesvol afgerond en gaan door naar de volgende ronde. Ebens behaalde een 2-up overwinning op de Française Melliyal Smith, terwijl Woltering met overtuigende cijfers 5&3 won van de Spanjaard Inigo Aguirre.

Woltering verklaarde: “Het was geen lange dag. Ik stond zeven up na acht holes, maar mijn tweede negen holes waren niet zo goed. Ik maakte een eagle op de 5e en birdiede de 7e en 8e. Mijn tegenstander had geen geweldige start, dus ik stond ver voor. Het is mijn eerste keer dat ik meedoe aan de Boys’ Amateur en ik heb echt genoten van deze uitdaging deze week. Voor mij begint het kampioenschap nu echt.”

Helaas moesten de Nederlanders Denny Kloeth en Kayden Chang hun partijen nipt verloren geven; Kloeth verloor met 1-down en Chang verloor pas op de 19e hole.

De Engelse zussen Emily en Annabel Peaford blijven op koers voor een mogelijke confrontatie in The R&A Girls’ Amateur Championship in Alwoodley. De 15-jarige tweeling van Walton Heath heeft zich veilig door de eerste ronde van de matchplay gevochten en zou elkaar kunnen treffen in de laatste 16 als ze hun volgende ronde op donderdagochtend winnen.

Bij het Boys’ Amateur Championship zette de beste strokeplay-kwalificatie, Mads Heller, zijn progressie voort met een dramatische overwinning in Moortown, maar de hoop van thuislid Josh Stephens kwam tot een einde.

De laatste-32 en laatste-16 wedstrijden van de kampioenschappen worden donderdag op beide locaties in Yorkshire gespeeld.

Marieke Ebens, samen met Scott Woltering, Denny Kloeth en Kayden Chang, door naar matchplay in Engeland