Ladies Tour

Een medaille voor Anne van Dam lijkt ver weg in Frankrijk: Morgane Metraux pakt de leiding

Morgane Metraux

De Zwitserse Morgane Metraux, die tijdens de vorige Olympische Spelen haar plek afstond aan haar zus om zich te concentreren op haar tour status, zette donderdag bij Le Golf National een indrukwekkende prestatie neer. Ze noteerde acht keer een 3 op de eerste negen holes, goed voor een 8-onder par 28. Uiteindelijk sloot ze haar ronde af met een 6-onder par 66 en met 8-onder heeft zij nu één slag voorsprong op de Chinese Ruoning Yin.

Lydia Ko, de enige golfer die in de laatste twee Olympische Spelen medailles heeft gewonnen, speelde een ronde van 67 slagen en staat drie slagen achter. Een gouden medaille zou haar toelating tot de LPGA Hall of Fame betekenen.

Mariajo Uribe uit Colombia, die na deze Olympische Spelen met pensioen gaat, speelde een ronde van 70 slagen en staat vier slagen achter. Celine Boutier zakte terug met een 76, terwijl de wereldnummer één en titelverdediger Nelly Korda, na een quadruple bogey op hole 16, ook een 70 noteerde en nu zes slagen achterstand heeft.

Anne van Dam staat na twee ronden op +5 en heeft 13 slagen achterstand op de leider. Hoewel er nog twee ronden te spelen zijn, zal ze met uitstekend spel het gat moeten dichten om een kans te maken op een olympische medaille.

Anne van Dam start ruim boven par op Le Golf National en de Franse Boutier neemt de leiding