Challenge Tour

Mike Toorop zakt in klassement Irish Challenge: Robinson Thompson neemt de leiding!

Brandon Robinson Thompson

In de derde ronde van de Irish Challenge in Ierland slaagde Mike Toorop er helaas niet in om zijn opwaartse lijn voort te zetten. Met rondes van 69, 71 en 73 slagen zakte de Nederlander naar een gedeelde 26e plaats.

De Engelsman Brandon Robinson Thompson greep de leiding na de derde dag van het toernooi. Met indrukwekkende scores van 65, 70 en 68 slagen kwam de 31-jarige uit op 13-onder par. Ondanks een uitdagende 9 op de par 5-hole op de tweede dag, wist hij zich te herpakken. Hij bleef de derde ronde vrij van bogeys of erger, en dankzij een eagle en twee birdies eindigde hij de dag op 4-onder par.

Joakim Lagergren, de leider na de tweede dag, bezet nu de tweede plaats, slechts één slag achter Robinson Thompson. Met een ronde van 70 slagen, bestaande uit vijf birdies en drie bogeys, blijft hij in het kielzog van de koploper.

De Fransman Sebastien Gros staat op de derde plaats met een totaal van 11-onder par.

Eerder misten Lars van Meijel en Kiet van der Weele de cut in het toernooi.

Het belooft een spannende slotdag te worden in de Irish Challenge, waarin de strijd om de titel volledig openligt. Zal Robinson Thompson zijn voorsprong kunnen behouden, of zien we een verrassende wending in het klassement?

Blijf ons volgen voor de laatste updates!

Mike Toorop in de race in Ierland maar Lagergren blijft aan de top!