Ladies Tour

Dewi Weber pakt de leiding in het Portland Classic!

Dewi Weber

Geen plek in Parijs omdat het Nederlands Olympisch Comité haar niet goed genoeg vond om mee te dingen! Dewi Weber ging vrijdag in 10-onder 62 rond om de leiding te nemen na de tweede ronde van de Portland Classic.

Weber kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen volgens de normen van de Internationale Golf Federatie, maar werd buitengesloten vanwege de aparte normen van het land voor alle sporten om een realistische kans op een top acht-klassering te hebben.

“We zijn twee rondes verder, dus we zullen zien hoe dit allemaal verloopt en of ik echt een statement kan maken,” zei Weber. “Natuurlijk zit het in mijn achterhoofd omdat het de week voor de Olympische Spelen is.” “Het was iets waar ik naar uitkeek. …”

Weber speelde slechts haar tweede LPGA Tour-evenement van het jaar en had negen birdies in een reeks van 11 holes in haar middagronde bij Columbia Edgewater, met zeven birdies op rij op de holes 5-11. Ze sloot af met een birdie op de par-4 18e voor een voorsprong van twee slagen op eerste ronde leider Polly Mack en voormalig kampioen Andrea Lee.

De 28-jarige Nederlandse die woont in Miami had donderdag ook zeven birdies op rij voor een openingsronde van 66 slagen. Ze speelde de laatste acht holes donderdag en de eerste 13 vrijdag in 16 onder par. Nu staat ze op 16-onder par na 36 holes in de jacht op haar eerste LPGA Tour-titel.

De Duitse Polly Mack, de leider na de openingsronde, volgde haar openingsronde van 63 slagen met een 67 op de tweede dag. De 25-jarige heeft ook nog niet gewonnen op de LPGA Tour. Ze maakte een eagle op de par-5 zevende en viel terug met een bogey op de par-4 15e.

Andrea Lee wist in 63 slagen rond te gaan in de ochtend, met zes birdies op rij. De 25-jarige Amerikaanse won het evenement in 2022 voor haar enige LPGA Tour-titel.

Jenny Shin (65) en Grace Kim (65) staan op 13-onder par, met Alexa Pano (64) en Emma Talley (67) nog een slag verder.

De verdedigend kampioen Chanettee Wannasaen had een ronde van 70 slagen om op 6-onder te komen. Ze won twee weken geleden nog het Dana Open in Ohio voor haar tweede LPGA Tour-titel.

Portland Classic: Polly Mack neemt de leiding en Dewi Weber op 3 slagen afstand!