AmateursHet eerste golfnieuws

Bjorn Driessen leidt in spannend Nationaal Strokeplay Kampioenschap

Golfbaan de Rosendaelsche

De eerste dag van het Nationaal Strokeplay Kampioenschap op de prachtige Rosendaelsche Golfclub liet zien dat Nederland een nieuwe lichting getalenteerde golfers mag verwelkomen. Een van de opvallende spelers is Bjorn Driessen, lid van de Nunspeetse, die met een foutloze ronde met vier birdies een indrukwekkende 4-onder noteerde en daarmee de leiding neemt.

De 17-jarige Driessen’s prestatie is een toonbeeld van consistentie en precisie. Geen enkele bogey ontsierde zijn scorekaart, wat getuigt van zijn kalmte en vaardigheid op de uitdagende baan van de Rosendaelsche. Zijn gedisciplineerde spel leverde hem de toppositie op en hij is natuurlijk vastberaden deze vast te houden.

Op slechts één slag afstand volgen Rick Hessing van Golfclub de Koepel en Darcy Peeters van de Eindhovensche. Beide spelers eindigden hun ronde in 3-onder en lieten daarmee zien dat ze serieuze kanshebbers zijn. Hun consistente prestaties zetten hen stevig in de achtervolging op Driessen.

De gedeelde vierde plek, met een score van 2-onder, wordt ingenomen door Tim van der Steen, Roy Willemsen, Bob van Beeck en Benjamin Reuter. Deze vier spelers lieten met hun sterke optreden zien dat de strijd om de titel nog allesbehalve beslist is. Van der Steen wist eerder dit jaar nog de PGA Wouwse Plantage te winnen en het Luxembourg Amateur Championship en blijft ook zeker nog een kanshebber voor de titel!

In totaal wisten tien spelers hun eerste ronde onder par te eindigen, terwijl vier spelers precies op par bleven. De rest van de ruim 100 deelnemers eindigde boven par, wat benadrukt hoe uitdagend de baan kan zijn.

De komende dagen beloven spannend te worden, met een veld vol talent dat alles zal geven om de felbegeerde titel te bemachtigen. Met Driessen aan kop en een rij ambitieuze achtervolgers, staat de Rosendaelsche Golfclub garant voor spectaculair golf en een competitie om van te genieten.

Dames

Bij de dames wist Hester Sicking, lid van de Noorwijkse Golfclub, als enige onder par te blijven. Met 2-onder nam zij de leiding en heeft ze drie slagen voorsprong op de nummer twee, Lynn van der Sluis.

Voor de scores zie de website van de NGF en wel hier:  https://www.golf.nl/ngf-wedstrijden#/competition/4308975/leaderboard/4016882