Ladies Tour

Ayaka Furue wint haar eerste major en Anne van Dam 44e in Frankrijk

Ayaka Furue

De Japanse Ayaka Furue maakte een eagle op de laatste hole om een schitterende inhaalslag af te ronden en haar eerste major-overwinning te claimen in het Evian Championship in Frankrijk. De Nederlandse Anne van Dam, die het toernooi uitstekend begon met 66 slagen, zakte gedurende het toernooi verder weg in het klassement. Met 70, 74 en 72 slagen eindigde zij met 2-onder gedeeld 44e en op 17 slagen afstand van de winnares.

Furue, de voormalig nummer 21 van de wereld, begon de laatste ronde met één slag achterstand op de Australische Stephanie Kyriacou. Ze stond drie slagen achter met nog vijf holes te spelen voordat een dramatische late opmars haar een overwinning met één slag voorsprong opleverde op de Evian Resort Golf Club.

Na drie opeenvolgende birdies vanaf de 14e hole stond Furue gelijk aan de leiding bij het ingaan van de laatste hole. Ze haalde de green in twee slagen en putte vervolgens voor een eagle om de trofee binnen te halen.

Furue’s schitterende laatste ronde van 65 slagen bracht haar totaal op 19-onder par, één slag voor Kyriacou en twee slagen voor de Thaise Patty Tavatanakit, die een magnifieke 63 noteerde.

De Amerikaanse Lauren Coughlin leidde zowel Kyriacou als Furue bij het ingaan van de laatste negen holes, maar bogeys op de 16e en 17e hole zagen haar terugzakken naar de vierde plaats.

“Ongelooflijk adembenemend, ik ben sprakeloos,” zei Furue.

De 24-jarige is de derde Japanse winnares van een major voor vouwen, na Hinako Shibuno, winnares van de Women’s Open in 2019 en Hisako Higuchi, winnares van het LPGA Championship in 1977.

De Schotse Gemma Dryburgh, die de leiding deelde na de eerste ronde en de Engelse Georgia Hall eindigden gezamenlijk op de 17e plaats met een totaal van zeven onder par, na respectievelijke ronden van 71 en 70 slagen.

Anne van Dam zakt naar de 35e plaats in het Amundi Evian Championship

Amundi Evian Championship : Anne van Dam kan haar tweede ronde niet afmaken door slecht weer

Anne van Dam start goed in het Amundi Evian Championship: Jodi Ewart Shadoff wint een Porsche!