LIV Golf Tour

Lahari en de Crushers nemen een voorsprong van 4 slagen met nog 1 ronde te gaan

Anirban Lahiri van Crushers GC slaat zijn bal vanaf de negende tee tijdens de tweede ronde van LIV Golf Andalucía op Real Club Valderrama. (Foto door Jon Ferrey/LIV Golf)

SOTOGRANDE, Spanje – Op een uitdagende golfbaan die nauwelijks lage scores toestaat, hoopt Anirban Lahiri dat zijn voorsprong van vier slagen in de laatste ronde van LIV Golf Andalucía hem goed van pas zal komen, terwijl hij zijn negen jaar durende periode zonder overwinning hoopt te beëindigen. Maar hij beseft dat geen enkele voorsprong echt veilig is op Real Club Valderrama.

Lahiri plaatste zich voor zijn eerste LIV Golf overwinning met een 5-onder 66 in zijn tweede ronde op zaterdag, waarin hij zes birdies en geen bogeys maakte in zijn laatste 13 holes. Dat laat de 37-jarige Indiër op 7-onder par en met Danny Lee van Iron Heads GC als zijn naaste achtervolger op 3-onder par.

Dankzij Lahiri, captain Bryson DeChambeau’s 67 en Paul Casey’s 69, schoot het leidende team Crushers een score van 11-onder par, waardoor ze bovenaan het teamklassement staan met 7-onder par. Ze hebben een voorsprong van vier slagen op de thuis favoriet Fireballs GC en streven naar hun derde team trofee dit jaar.

Hoewel Lahiri veel succes heeft gehad met de Crushers, dateert de meest recente van zijn 18 individuele professionele overwinningen uit februari 2015 in het Indian Open. Sinds hij zich in 2022 bij LIV Golf heeft aangesloten, heeft hij enkele overwinningen behaald, waaronder zijn debuut in Boston toen hij deel uitmaakte van een drie-man playoff gewonnen door Dustin Johnson. Vorig jaar had hij drie podiumplaatsen, waaronder een tweede plaats achter DeChambeau in Chicago.

“De overwinning zou veel betekenen,” zei Lahiri, wiens familie in de stad is en hem zondag zal aanmoedigen. “Ik jaag er al een tijdje op.”

Hoewel Valderrama niet zo moeilijk was in de tweede ronde als de dag ervoor, het gemiddelde van het veld op zaterdag was 71,963, bijna 2,5 slagen lager dan de eerste ronde, slaagde slechts een derde van het veld erin om onder par te spelen, waarbij Lahiri en Marc Leishman van Ripper GC de eer deelden voor de laagste ronde.

De leider na de eerste ronde, Dean Burmester, had een 4-over 75 en zakte naar een gedeelde zesde plaats. Lee behield de tweede plaats met een 1-over 72, die vier birdies en vijf bogeys omvatte.

“Ik kan niet klagen,” zei Lee. “Het was een goede strijd vandaag. Het speelt echt zwaar. Je weet nooit wat er gaat gebeuren.”

Veertien spelers staan binnen zeven slagen van de leiding, waaronder U.S. Open kampioen DeChambeau en de tweevoudige senior major winnaar van 2024 Richard Bland, die gedeeld zesde staan. Spaanse sterren Sergio Garcia, de captain van de Fireballs, en Jon Rahm, de captain van Legion XIII, zitten in een groep op even par die ook Torque GC Captain Joaquin Niemann, de huidige puntenleider, omvat.

“Ik denk niet dat je ooit comfortabel moet zijn op deze golfbaan met welke voorsprong dan ook, eerlijk gezegd,” zei Rahm. “Het is zo moeilijk en zo precies, en als je achtervolgt, heb je bijna de vrijheid om agressief te zijn omdat je niets te verliezen hebt.”

Lahiri hoopt dat zijn eerdere bijna-overwinningen zullen helpen om zijn achtervolgers op zondag af te houden.

“Al deze ervaringen helpen,” zei hij. “Het hielp me vandaag ook, want zelfs toen ik voor stond, dacht ik er eigenlijk niet aan. Deze golfbaan is perfect, omdat je geen tijd hebt om vooruit te denken.”

LIV Golf: Dean Burmester pakt de leiding op Real Club Valderama