Ladies Tour

Amundi Evian Championship : Anne van Dam kan haar tweede ronde niet afmaken door slecht weer

Anne van DamAnne van Dam

Het spel van de tweede ronde van het Amundi Evian Championship werd op vrijdag om 16:23 uur opgeschort vanwege bliksem in de omgeving. De organisatie bleef het weer in de gaten houden met de bedoeling om de tweede ronde zo snel mogelijk te hervatten zodra de situatie veilig was. Echter, de storm bleef intensiveren met zware regen, donder en bliksem. Op basis van de voorspelling werd om 18:09 uur besloten het spel ’s op te schorten. De tweede ronde wordt hervat op zaterdag om 07:30 uur, gevolgd door de derde ronde die om ongeveer 10:45 uur zal beginnen, met een start vanaf twee tees.

Anne van Dam kwam ook niet verder dan 16 holes spelen. Met drie birdies maar evenveen bogeys staat ze voorlopig nog op par met moet dus nog twee holes.

Met 12-onder par na 13 holes, heeft Ayaka Furue uit Japan voorlopig een voorsprong van drie slagen op de Australische Stephanie Kyriacou en Haeran Ryu uit Zuid-Korea, na respectievelijk 16 en 11 holes.

De eerste ronde mede-leider, Patty Tavatanakit uit Thailand, die een drie-delige voorsprong deelde, staat nog een slag verder achter in een gedeelde vierde positie naast de winnares van het Amundi Evian Championship 2018, Angela Stanford uit de Verenigde Staten.

Eerste ronde mede-leider Ingrid Lindblad uit Zweden staat gelijk op de zesde plaats met het Zuid-Koreaanse trio Hyo-Joo Kim, de kampioen van 2014, Mi Hyang Lee en Yu Jin Sung, die de laagste ronde van de dag had met acht onder par 63.

Wanneer het spel zaterdag wordt hervat is er droog en zonnig weer voorspeld.

Anne van Dam start goed in het Amundi Evian Championship: Jodi Ewart Shadoff wint een Porsche!