Challenge Tour

Van Meijel en Van der Weele onder par maar Antonisse en Van Veen erboven in Schotland

Aberdeenshire, Schotland – Op de schilderachtige golfbaan van de Newmachar Golf Club in Aberdeenshire, Schotland, lieten twee Nederlandse golfers hun vaardigheden zien tijdens de eerste ronde van het Farmfoods Scottish Challenge, gesteund door the R&A. Lars van Meijel en Kiet van der Weele (foto) wisten beiden indruk te maken door de baan in 2-onder par af te ronden tijdens dit Challenge Tour evenement, waarmee ze zichzelf naar een gedeelde 27e positie speelden.

Helaas hadden Vince van Veen en Dario Antonisse een wat lastigere start. Van Veen sloot zijn ronde af met +2, dankzij enkele bogeys en enkele heldhaftige birdies. Antonisse vond zichzelf een beetje achter op het scorebord met een score van +3. Twee dubbel bogeys en enkele bogeys werden gelukkig gecompenseerd door drie birdies gedurende zijn ronde.

De leiders van deze spannende wedstrijd zijn de Zuid-Afrikaanse golfer Cavey Jarvis en de Zweedse speler Christopher Blomstrand. Met een indrukwekkende score van 65 slagen en 6-onder par hebben ze de rest van het veld achter zich gelaten. Jarvis voegde zelfs nog een eagle toe aan zijn score, die hij op miraculeuze wijze wist te slaan op een par 4, hole 14. Blomstrand liet een solide spel zien zonder bogeys en kaartte maar liefst 6 birdies.

Ook de Belgische deelnemers, Matthis Besard en Yente van Doren, deden het goed in deze competitieve omgeving. Ze behaalden beiden een score van 1-onder par, wat hen een gedeelde 47e plaats opleverde en hen aan de juiste kant van de cutlijn hield voor de komende ronden van dit prestigieuze toernooi.