Ladies Tour

Céline Boutier op weg naar een historische major overwinning?

De talentvolle Céline Boutier heeft tot nu toe nog nooit een major bij de dames weten te veroveren, maar deze week lijkt alles anders. Haar derde ronde in het Evian Championship was simpelweg verbluffend, met slechts 67 slagen. Hierdoor staat de 29-jarige Franse golfster nu op maar liefst 11-onder par, waarmee ze een indrukwekkende voorsprong van drie slagen heeft genomen op de Japanse Nasa Hataoka.

De Nieuw-Zeelandse Minjee Lee en de Canadese Brooke Henderson zijn met een score van 7-onder, op slechts vier slagen achterstand, te vinden op de gedeelde derde plaats. Ook de Amerikaanse Nelly Korda leverde een indrukwekkende prestatie met een ronde van slechts 64 slagen op het Evian Resort Golf Club in Frankrijk.

Op zes-onder vinden we naast Korda ook de getalenteerde Yuka Saso uit Japan. Hoewel ze de dag als gedeeld tweede begon, moest ze uiteindelijk genoegen nemen met een achterstand van vijf slagen op Boutier, na een ronde van 71 slagen.

Helaas was het niet de beste dag voor de Thaise Patty Tavatanakit, die na twee ronden nog gedeeld tweede stond maar nu naar de 14e plaats is gezakt. Met een drie-over par 74 presteerde ze niet naar verwachting. Bogeys op de holes vier, zes en 18 en een dubbel bogey op hole 11, zorgden ervoor dat ze nu acht slagen verwijderd is van de top.

Gelukkig wist de Ierse Leona Maguire wel te schitteren op dag drie met een prachtige vier-onder-par ronde van 67. Hierdoor staat ze nu op dezelfde score als Tavatanakit, namelijk drie-onder en blijft ze nog steeds in de race.

Evian Championship: Celine Boutier leidt halverwege als Carlota Ciganda wordt gediskwalificeerd