DP World Tour

Christo Lamprecht heeft de Zilveren Medaille gewonnen in The 151st Open

HOYLAKE, ENGLAND - JULY 23: Low Amateur, Christo Lamprecht of South Africa poses with the Silver Medal on Day Four of The 151st Open at Royal Liverpool Golf Club on July 23, 2023 in Hoylake, England. (Photo by Charlie Crowhurst/R&A/R&A via Getty Images)

De Zilveren Medaillewinnaar, Christo Lamprecht, gelooft dat hij ‘elke emotie’ heeft gevoeld tijdens zijn debuut op The Open, wat zijn verlangen om een vaste waarde te worden op het grootste podium van de golfsport alleen maar heeft versterkt.

De Zuid-Afrikaan was de enige amateur van de zes in het deelnemersveld die de cut haalde op Royal Liverpool, nadat hij een openingsscore van 66 liet noteren waarmee hij de leiding deelde na de eerste dag.

Drie opeenvolgende rondes boven par resulteerden in een totaal van 11 slagen boven par voor Lamprecht, genoeg om naast de kampioen-golfer te staan op de 18e green en een gedenkwaardige zomer af te sluiten, die ook een overwinning in het Amateur Championship omvatte.

“Nu alles voorbij is, is het fijn om terug te kijken en te weten dat ik de laatste amateur ben die nog in de race was,” zei hij.

“Ik ben heel trots op mezelf. Ik had niet mijn beste spel de laatste drie dagen en daar zal ik op moeten reflecteren, maar ik heb veel lessen geleerd.”

“Op vrijdagmiddag, nadat ik een ronde van 79 had gespeeld, sprak ik met Stewart Cink. Hij zei dat hij slechts drie keer een major had geleid aan het einde van een ronde, dus om te kunnen zeggen dat ik dat al heb gedaan op 22-jarige leeftijd is behoorlijk cool.”

“Het was een week waarin ik elke emotie heb gevoeld, een hoogtepunt op donderdag en daarna gewoon niet mijn beste spel de laatste drie dagen.”

“Ik ben erg streng voor mezelf, en dat moet ook wel als je een goede sporter wilt zijn, maar ik sluit de week af met een glimlach.”

De 22-jarige bezorgde het publiek op de 17e tee tijdens zijn laatste ronde veel plezier en bracht hen in extase als onderdeel van de openingsgroep van de dag, samen met Danny Willett.

De Masters-kampioen van 2016 was een van de twee major-winnaars waarmee Lamprecht gedurende de week speelde, omdat hij in zijn eerste twee rondes werd vergezeld door landgenoot en jeugdheld Louis Oosthuizen om een gedenkwaardige ervaring te starten.

“Het spelen met Louis gaf me een thuisgevoel en stelde me op mijn gemak,” zei hij. “Ik heb eerder een paar keer met hem gespeeld en het praten in het Afrikaans, mijn moedertaal, kalmeerde me aan het begin.”

“Danny is echt een grappige vent. Ik heb veel plezier met hem gehad daarbuiten en veel met hem gelachen.”

“Op hole 17 was er een moment waarop het zo’n geweldige plek was, een fantastische hole, de sfeer was elektrisch en ik wilde het allemaal in me opnemen en ervan genieten.”

“Het was echt gaaf, en het was fijn om par te maken na die slechte afslag.”

Met zijn 2,03 meter is Lamprecht de eerste speler sinds 2010 – het jaar van Oosthuizen’s glorieuze overwinning op St. Andrews – die in hetzelfde jaar de Zilveren Medaille en het Amateur Championship wint.

Hij voegt zich bij een schitterende lijst van voorgaande winnaars, waaronder Tiger Woods, Rory McIlroy, Justin Rose en Jose Maria Olazabal, namen waar hij trots op is om in de geschiedenisboeken te volgen.

“Ik heb gisteravond naar de lijst gekeken en het is echt mooi om deel uit te maken van zo’n geschiedenis en mijn naam in de boeken te graveren,” zei Lamprecht, die in augustus aan zijn laatste jaar op het Amerikaanse collegecircuit zal beginnen.

“Hopelijk volgen er nog veel meer. Deze week heeft me veel motivatie gegeven om harder te werken en door te blijven gaan.”

“Ik heb het volgende niveau gezien en ik wil er nu echt komen.”

Foto: Low Amateur, Christo Lamprecht of South Africa poses with the Silver Medal on Day Four of The 151st Open at Royal Liverpool Golf Club on July 23, 2023 in Hoylake, England. (Photo by Charlie Crowhurst/R&A/R&A via Getty Images)