Equipment nieuws

Nieuwe G Le3-familie op maat gemaakt en speciaal voor vrouwen

PHOENIX (18 juli 2023): Met de vrouwelijke golfdeelname op een historisch hoogtepunt, introduceert PING vandaag de G Le3-familie, waarbij het zijn toonaangevende inzet voor de golfende vrouwen voortzet door lichtgewicht, score-verlagende technologie op maat te bieden die exclusief is ontworpen voor hun spel. De volledige reeks clubs is vanaf vandaag verkrijgbaar voor aangepaste pasvormen en vooruitbestellingen bij geautoriseerde PING-golfwinkels over de hele wereld.

“Onze voortdurende inzet voor het ontwerpen van lichte, gemakkelijk te slaan premiumclubs voor vrouwen komt voort uit de lange geschiedenis van PING in de ondersteuning van het vrouwengolf, die teruggaat tot de vroege jaren 1970. Het begon met mijn grootouders, Karsten en Louise Solheim, en gaat vandaag de dag door met de Solheim Cup en andere initiatieven om de sport te laten groeien,” aldus PING Executive Vice President Stacey Pauwels, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van PING-producten die exclusief voor vrouwen zijn gemaakt.

“De G Le3-familie biedt een volledige set prestatiegerichte, op maat gemaakte clubs die meer afstand, ongeëvenaarde vergevingsgezindheid, een zelfverzekerd makende uitstraling en een aangenaam geluid leveren,” aldus Pauwels. “Bij de ontwikkeling van de lijn hebben we ook gezorgd voor een goede tussenruimte, om ervoor te zorgen dat vrouwen de beste resultaten behalen met hun set. Dit begint met een bezoek aan een geautoriseerde PING-pasvormspecialist om de ideale samenstelling en specificaties van de set te bepalen, voornamelijk op basis van de swingsnelheid van de speelster. We zijn ervan overtuigd dat vrouwen, wanneer ze worden aangepast aan de juiste setconfiguratie, enorme voordelen zullen zien van elke club in hun tas.

“We zijn enthousiast om deze technologie voor spelplezier naar vrouwen te brengen, en met de snelle groei van het vrouwengolf, inclusief de ongekende populariteit bij een nieuwe generatie golfers, kijken we ernaar uit om hen te helpen hun scores te verlagen en meer plezier op de baan te hebben.”

Een eigen Identiteit

Naast de score-verlagende technologie wordt de G Le3-familie gekenmerkt door een verfijnde kleurencombinatie van marineblauw, goud en zilveraccenten, waardoor een premium en hoogwaardige uitstraling ontstaat voor vrouwen die serieus plezier willen hebben op de baan.

Driver Geoptimaliseerd voor Swingsnelheden van 80 mph of minder

De high-MOI G Le3-driver is ontworpen en op maat gebouwd met lichte schachten en grips om vrouwelijke golfers met een lagere swingsnelheid hogere, langere afslagen te laten genieten die de fairway vinden. Om dat te bereiken, hebben de ingenieurs van PING een 460cc titanium kop ontwikkeld met een gesmede face die geoptimaliseerd is om de beste resultaten te behalen bij swingsnelheden van 80 mph of minder.

Belangrijke kenmerken zoals het zwaartepunt en het traagheidsmoment zijn geoptimaliseerd, grotendeels door een vast gewicht met hoge dichtheid achterin. De lage, achterste en iets naar de hiel verschoven positie van het zwaartepunt helpt bij het leveren van snellere balsnelheden, een hogere lancering met een smallere spreiding en de vergevingsgezindheid op de fairway waar PING-drivers bekend om staan.

Voor extra snelheid zorgen kroonturbulatoren en een Vortec-holte voor aerodynamische voordelen en efficiëntie, waardoor de G Le3 de langste driver van PING voor vrouwen tot nu toe is, met afstandswinsten van bijna vier yards voor de gemiddelde doelgolfster.

De lichte Trajectory Tuning 2.0 hosel maakt aanpassing van de loft van 11,5⁰ mogelijk met plus of min 1,5⁰ en tot 3⁰ vlakker om de ideale balvlucht van de speelster in te stellen.

Lange en Betrouwbare Fairway Woods

Ontworpen met de nadruk op meer balsnelheid en een hoge lancering, combineren de G Le3-koppen van roestvrij staal met een maraging-stalen Face Wrap om flexibiliteit te optimaliseren en spin te verminderen, waardoor elke loft een betrouwbare en consistente keuze is vanaf elke plek op de baan, inclusief de tee box. Een lager, meer naar voren geplaatst zwaartepunt komt beter overeen met de krachtlijn om 7,5 yards meer afstand te bieden dan zijn voorganger.

Het gezichtsprofiel is ontworpen met Spinsistency, een innovatie met variabele rolstraal die beter rekening houdt met missers, vooral die laag op het gezicht, die nu beter presteren door de consistentere spincijfers en hogere balsnelheden.

Verkrijgbaar in 3, 5, 7 en 9 woods, zijn de high-MOI fairway woods verstelbaar voor loft en lie via de Trajectory Tuning 2.0 hosel, waardoor pasvormers en golfers nog een manier hebben om optimale resultaten in te stellen.

Lichte, Gemakkelijk te Slaan IJzers

Voortbouwend op het succes van eerdere generaties van PING’s dameslijn, is de G Le3 ontworpen als een ijzer/hybride combo-oplossing, waardoor golfers de ideale samenstelling van hun set kunnen creëren met optimale tussenruimtes om succes te verzekeren bij elke swing.

In de roestvrijstalen ijzers wordt meer balsnelheid bereikt door een lagere positie van

het zwaartepunt en op maat gemaakte lofts, wat meetbare en voorspelbare afstandswinsten oplevert in de hele set. De vergevingsgezindheid die elke PING-ijzer kenmerkt, wordt bereikt door een dunner gezicht dat het gewicht laag en naar de buitenranden plaatst. Gewichten met hoge dichtheid aan de hiel en teen dragen bij aan de extra vergevingsgezindheid en maken lichte swings mogelijk, waardoor ze gemakkelijker te slaan zijn.

Verkrijgbaar in 6 tot 9 ijzer met drie wedge-opties (PW, UW, SW), profiteren de G Le3-ijzers en wedges ook van een metal-wood stijl gezichtsstructuur en een multi-materiaal PurFlex-holtebadge, wat bijdraagt aan een consistentere flexibiliteit van het gezicht, samen met een zacht, aangenaam gevoel en geluid. Nieuwe bounce-profielen verbeteren de interactie met de ondergrond en de consistentie van de impact om te voorkomen dat de bal tekort komt.

Voor bunkerschoten hebben PING-ingenieurs de bewezen ontwerpkenmerken van de iconische EYE2-sandwedge toegepast en tegelijkertijd gezorgd voor een moderne uitstraling in de G Le3-versie. Met zijn smallere hosel, bredere zool en meer traditionele kopvorm, samen met volledig bewerkte groeven, neemt het de angst weg voor een van de meest intimiderende slagen in golf. In PING-spelertests toonden vrouwen aanzienlijke verbetering in de nabijheid van de hole en nog belangrijker, slagen die niet in de bunker achterbleven, waardoor de G Le3 sandwedge een doorslaggevende rol speelt. Voor meer controle hebben de pitching- en U-wedges ook volledig bewerkte groeven.

Hybriden voor de Tussenslagen

De overgang van een ijzer naar een hybride wordt vergemakkelijkt door een nieuwe lengteprogressie. Elke van de vier hybride opties is 1/4 inch langer om een meer consistente tussenruimte met elke club te bieden. Verkrijgbaar in 4, 5, 6 en 7, de G Le3-hybriden hebben een formaat en vorm die vertrouwen inspireren en tegelijkertijd de afstand en de hoge lancering leveren die meer greens binnen het bereik van elke speler brengt.

Net als de fairway woods vertrouwen ze ook op de afstandleverende eigenschappen van een maraging-stalen gezicht, dat sneller buigt voor resultaten met een hogere lancering en langere draagafstand. Het profiel van het dubbele rolvlak is geoptimaliseerd voor de doel-slagsnelheid en biedt consistente spin, vooral hoger op het gezicht. Een uitlijningssysteem met drie stippen op de kroon, waarbij de middelste stip iets groter is, zorgt voor eenvoudige opstelling en een rechte start van de slag.

Lichtere Schachten en Grips voor een lager totaalgewicht

PING’s eigen ULT250 Lite en Ultra Lite premium grafiet schachten zijn standaard in de G Le3 metalen woods en ijzers om het totale clubgewicht te verlagen, terwijl ze helpen bij het genereren van meer swingsnelheid en een hogere lancering. De Lamkin ST Soft Grip is verkrijgbaar in twee maten (Rood -1/32″, Aqua -1/64″).

Nieuw Putterontwerp ter Ere van Louise Solheim

Bij het ontwikkelen van de G Le3-putterserie waren technologie en voorkeur van de spelers het leidende principe, wat resulteerde in vier verschillende ontwerpen, geïnspireerd door de langdurige reputatie van PING als leider in putterontwerp en -prestaties.

Alle vier de modellen zijn ontworpen met een witte, tweedelige Pebax-elastomeer insert bestaande uit een zachte voorkant met PLD-geïnspireerde ondiepe groeven en een stevigere achterkant om de optimale combinatie van gevoel, vergevingsgezindheid en afstandsbeheersing te garanderen.

Het iconische Anser-ontwerp biedt de standaardprestaties die ervoor hebben gezorgd dat het de meest succesvolle putter in de geschiedenis is geworden. Naast een volledige insert van het gezicht, heeft het een richtlijn in de vloer van de holte voor hulp bij de uitlijning.

Een nieuw ontwerp brengt een eerbetoon aan Louise Solheim. Bekend als “Louise”, is het een mid-mallet die zijn vorm en gewichtskenmerken ontleent aan de tour-proven PING DS72, maar zich onderscheidt door een mid-slant hosel en een parallelle tipschacht die het beste past bij een sterke slagtijd. Het biedt ook de volledige insert van het gezicht en een vertrouwenwekkende richtlijn op de vloer van de holte voor hulp bij de uitlijning.

Om zijn high-MOI, gemakkelijk uitlijnbare mallet-ontwerpen verder te verbeteren, hebben de putterontwerpers van PING twee populaire en bewezen modellen geëvolueerd – de Fetch en Ketsch.

De Fetch heeft een volledige insert van het gezicht en past het beste bij een rechte slag met zijn dubbelgebogen schacht. De leisteen PVD-afwerking contrasteert met de witte insert en uitlijnlijnen van de breedte van een bal om de opstelling eenvoudig te maken. Een handige en unieke ball pick-up functie voor gimmies past ook bij de grootte van het gat om holed putts op te pakken zonder te bukken.

De Ketsch G zet de strategie van PING voort om vrouwen een premium multi-materiaal ontwerp met maximale vergevingsgezindheid te bieden. Net als eerdere Ketsch-modellen combineert het een volledig bewerkte behuizing van 6061 aluminium met een roestvrijstalen zoolplaat om het traagheidsmoment te maximaliseren en het zwaartepunt voor meer nauwkeurigheid en consistentie te positioneren. De inzet van een balbreedte komt overeen met uit

lijnrichtlijnen aan de bovenkant van de putter en loopt door naar de achterkant van de putter.

Alle vier de puttermodellen zijn uitgerust met de nieuwe G Le3-specifieke, pistoolstijl PP59-grip, die zich onderscheidt door een bijgewerkte PU-wrap die zorgt voor een superieur gevoel en een hoogwaardige uitstraling.

G Le3 Specificaties van Clubs:

G Le3 Driver

Multi-materiaalconstructie: Giet-Ti 8-1-1 behuizing, gesmede T9S+ face, lichtgewicht aluminium/thermoplastische verstelbare hosel

Loft: 11,5⁰ (verstelbaar +- 1,5⁰)

Kopgewicht: 190g

Kopvolume: 460 cc

Standaard lengte: 44,75″

Gemiddelde liehoek: 58,5⁰

Standaard swinggewicht: C2

Standaard grip: Lamkin ST Soft Grip (Rood -1/32″, Aqua -1/64″)

Schachtopties: PING ULT250D (Lite en Ultra Lite flex)

Adviesprijs: €599 elk

G Le3 Fairway Woods

Multi-materiaalconstructie: 17-4 roestvrijstalen behuizing, maraging stalen face, lichtgewicht aluminium/thermoplastische verstelbare hosel

Lofts (verstelbaar tot +-1,5⁰): 3W (18⁰), 5W (21⁰), 7W (24⁰), 9W (28⁰)

Standaard lengtes: 3W (42,5″), 5W (42″), 7W (41,5″), 9W (41″)

Standaard liehoeken: 3W (57,0⁰) 5W (57,5⁰) 7W (58⁰) 9W (58,5⁰)

Standaard swinggewicht: C1

Standaard grip: Lamkin ST Soft Grip (Rood -1/32″, Aqua -1/64″)

Schachtopties: PING ULT250F (Lite en Ultra Lite flex)

Adviesprijs: €360 elk

 

G Le3 IJzers

Multi-materiaalconstructie: 17-4 roestvrijstalen kop, wolfraam teen/schachtgewichten, aluminium/thermoplastische composietbadge, HydroPearl 2.0 afwerking

Verkrijgbaar in 6-9, PW, UW, SW, in 10 kleurcodes (liehoek). Zwart is de standaard kleurcode.

Standaard lengte/loft: 6i (37,13″/25⁰), 7i (36,5″/29,5⁰), 8i (36″/35⁰), 9i (35,5″/41⁰), PW (35″/46⁰), UW (35″/52⁰), SW (34,5″/56⁰),

Standaard swinggewicht: 6i (C1), 7i (C2), 8i (C2), 9i (C2,5), PW (C4), UW (C5), SW (C6),

Standaard grip: Lamkin ST Soft Grip (Rood -1/32″, Aqua -1/64″)

Schachtopties: PING ULT250i (Lite en Ultra Lite flex)

Adviesprijs: €200 elk

G Le3 Hybriden

Multi-materiaalconstructie: 17-4 roestvrijstalen kop, maraging stalen face

Lofts: 4H (22⁰), 5H (26⁰), 6H (30⁰), 7H (34⁰)

Standaard lengtes: 4H (39,25″), 5H (38,75″), 6H (38,25″), 7H (37,75″)

Standaard swinggewicht: C0

Standaard grip: Lamkin ST Soft Grip (Rood -1/32″, Aqua -1/64″)

Schachtopties: PING ULT 250H (Lite en Ultra Lite flex)

Adviesprijs: €299 elk bij individuele aankoop; €200 elk bij aankoop als ijzer/hybride combo set van vijf of meer stuks

G Le3 Putters

Anser

Puttertype: Blade

Materialen: 17-4 roestvrijstalen body, dual-durometer PEBAX-insert

Afwerking: Platinabekleding

Standaard lengte: 33”

Lie-aanpassing: +-4⁰

Loft-aanpassing: +3⁰/-2⁰

Kopgewicht: 345g

Slagtype: Lichte boog

Adviesprijs: €340

 

Louise

Puttertype: Mid Mallet

Materialen: 17-4 roestvrijstalen body, dual-durometer PEBAX-insert

Afwerking: Platinabekleding

Standaard lengte: 33”

Lie-aanpassing: +-4⁰

Loft-aanpassing: +3⁰/-2⁰

Kopgewicht: 350g

Slagtype: Sterke boog

Adviesprijs: €340

 

Fetch

Puttertype: Mid Mallet

Materialen: 17-4 roestvrijstalen body, dual-durometer PEBAX-insert

Afwerking: Leisteen PVD

Standaard lengte: 33”

Lie-aanpassing: +-2⁰

Loft-aanpassing: +3⁰/-2⁰

Kopgewicht: 355g

Slagtype: Recht

Adviesprijs: €340

 

Ketsch G

Puttertype: Mallet

Materialen: Gefreesde aluminium behuizing van 6061 aluminium, roestvrijstalen zoolplaat, dual-durometer PEBAX-insert

Afwerking: Geanodiseerd Deep Sea

Standaard lengte: 33”

Lie-aanpassing: +-2⁰

Loft-aanpassing: +3⁰/-2⁰

Kopgewicht: 360g

Slagtype: Recht (Lichte boog optioneel)

Adviesprijs: €465