ALPS Tour

ALPS Tour: Bob Geurts gedeeld 2e na eerste dag Fred Olsen ALPS de La Gomera

Bob Geurts

Dat is even een goede opening! De Nederlander Bob Geurts opende in het Fred Olsen ALPS de La Gomera, een toernooi op de ALPS Tour, met 7-onder en pakte daarmee een gedeelde tweede plaats. De Belg Kevin Hesbois en de Italiaan Davide Buchi delen samen met Geurts de tweede plaats. De Ier Ronan Mullarney leidt in het toernooi met 9-onder.

Davey Porsius werd gedeeld 22e na een ronde van 3-onder en Lars Keunen die had het moeilijk en kwam met +1 de golfbaan van de Tecina Golf La Gomera op de Canarische eilanden aflopen. Lars had twee dubbel bogeys die zijn score omhoog tilde. Hij zal morgen echt onder par moeten, wil hij ook de derde en laatste ronde kunnen spelen.

Porsius viel eerder al in de prijzen toen hij de Pro-Am goed afsloot.

De 24-jarige Geurts werd eind vorig jaar professional en voorafgaand aan deze week waren zijn beste resultaten een gedeelde 11e plaats op de Gösser Open 2023 en op de Croara Alps Open 2023. Tijdens de ronde van vandaag maakte hij 1 eagle, 4 birdies en 1 bogey op de eerste negen en 1 bogey en 3 birdies op de tweede negen voor een ronde van 64 slagen. Na zijn ronde was Geurts blij dat hij “de bal geweldig raakte en zichzelf in goede plekken sloeg om birdies te maken. Het was echt een stevige golfdag. Ik probeerde het simpel te houden en een goede ronde neer te zetten.” Hij merkte ook op dat Tecina Golf “geweldig is, het is een ontspannende en leuke baan. Ik hou van de lay-out en het feit dat er vandaag niet veel wind was, was een groot geluk.”

ALBATROS

Er was ook nog een albatros en wel van Buchi. De Italiaan maakte een ongelooflijke albatros op de 500 meter lange par 5, 3e hole, door af te slaan met een ijzer 4 en daarna met een pitching wedge de bal in de hole te zien verdwijnen.

Foto Bob Geurts