LIV Golf Tour

Cameron Smith wint het LIV Golf London

Cameron Smith

Cameron Smith speelde in zijn laatste LIV Tour evenement voordat hij later deze maand zijn Open Championship titel zal verdedigen en overleefde een afsluitende bogey op zondag om het LIV Golf evenement in Centurion Club in Londen te winnen.

De Australiër maakte een 3-onder 68 en eindigde met 15-onder, één slag voor de Amerikaan Patrick Reed (65 op zondag) en Smith’s Ripper Golf Club-teamgenoot Marc Leishman (66) uit Australië.

Smith maakte drie birdies (2, 3 en 8) en één bogey (nr. 5) op de eerste negen. Op de tweede negen maakte hij birdies op 10, 13 en de par 3 17e, maar bogeys op 12 en op de par 5 18e hole.

Reed ging de dag in op de vijfde plaats met 8-onder. Zijn 4 Azen GC won de teams titel uiteindelijk met 34-onder. Landgenoten Pat Perez (9 onder) en Dustin Johnson (10 onder) completeerden de beste drie scores.

Het Ripper-team van de Australiërs Smith, Leishman en Jediah Morgan werden tweede, slechts één slag achter met 33-onder nadat Smith zijn par putt miste op de 18e.

De Stinger GC, met scores van de Zuid-Afrikanen Louis Oosthuizen (12-onder) Dean Burmester (7-onder) en Branden Grace (6-onder) werden derde met 29-onder.

Cameron Smith wint het 150e Open en Lars van Meijel eindigt als 53e!