DP World Tour

Daan Huizing eindigt als 10e en Rasmus Hojgaard wordt de eerste Deense winnaar in het Made in HimmerLand

De Deen Rasmus Hojgaard maakte een achterstand van zes slagen ongedaan voordat hij Nacho Elvira versloeg in een play-off en daarmee de eerste Deen werd die het Made in HimmerLand evenement won!

Daan Huizing

Daan Huizing bleef helaas steken op een ronde van par en eindigde met 9-onder gedeeld 10e goed voor een cheque van bijna 49.500 euro. Met 31 putts op de laatste dag lukt het Huizing niet om in de top van het klassement te eindigen en zo ook een plek te verdienen in The Open.

Elvira sloeg zijn tweede schot buiten de baan ouit-of-bounds op de zesde extra hole om Hojgaard een vierde DP World Tour-titel te schenken, die eerder op de vijfde play-off hole een flinke putt had geholed voor par om zijn hoop levend te houden.

“Ik ben sprakeloos”, zei Hojgaard na zijn overwinning die hem binnen 100 punten bracht van een automatische kwalificatieplaats voor de Ryder Cup.

“Om eerlijk te zijn had ik niet gedacht dat ik vandaag in een play-off zou spelen. Het is best verbazingwekkend en het is een droom die uitkomt om ons thuistoernooi te winnen.

Hojgaard, die het evenement altijd bijwoonde met zijn gezin en inclusief collega-professional en tweelingbroer Nicolai, voegde eraan toe: “Het is nog niet zo lang geleden dat ik een van die kinderen was die ballen en gesigneerde handschoenen probeerde te krijgen. Het is geweldig om ze hier te zien en om ons te steunen.”

Hojgaard begon de dag met zes slagen van de leiding maar wist met een afsluitende ronde van 64 slagen, inclusief een birdie op de 18e, om het clubhuis doel op 13-onder par te maken.

Richie Ramsay had de eerste kans om dat doel te overtreffen nadat een birdie op de 16e hem naar 14-onder bracht, maar hij vond het water op de 18e en dat resulteerde in een dubbel bogey en een slag buiten de play-off.

Elvira, had de troost dat hij net als Marc Warren en Kalle Samooja een plek in The Open verdiende.

Robert MacIntyre had een voorsprong van twee slagen na de turn met 15-onder maar maakte een triple bogey op de 13e nadat hij zijn tweede schot in de zware rough slechts 1 meter verder in de troep cag en daarna een drop moest nemen opnieuw in de rough.

MacIntyre bogeyde ook de 15e om uiteindelijk met 71 te eindigen naast Warren, Samooja en Alexander Bjork op 11-onder par.

Daan Huizing gedeeld 4e in Denemarken gaat hij naar The Open?