Challenge Tour

4-man leiden in Frankrijk en Lars van Meijel nu de beste Nederlander

Lars van Meijel

In een opwindende wending van gebeurtenissen heeft de Deense golfer Rasmus Neergaard-Petersen zich op de derde dag van de Swiss Challenge op Golf Saint Apollinaire in Frankrijk naar de top van het klassement geknokt. Zijn indrukwekkende ronde van zeven onder par van 65 bracht hem naar de gedeelde leiding met Jeppe Kristian Andersen uit Denemarken, Julian Suri uit de Verenigde Staten en Velten Meyer uit Duitsland, allemaal met een totaal van 12 onder par.

De 24-jarige Neergaard-Petersen begon de dag gelijk par na tien holes, maar een buitengewone prestatie op de achterste negen, waarbij hij vijf birdies en een adelaar noteerde, zorgde ervoor dat hij met 29 slagen thuis kwam. Hij kon simpelweg geen fout maken op de greens en zag putt na putt in de hole vallen, waardoor hij het klassement aanvoerde met nog één ronde te spelen.

Neergaard-Petersen, die slechts drie maanden geleden professional werd, heeft sindsdien indruk gemaakt met enkele top tien-finishes op zowel de Challenge Tour als de DP World Tour. Nu heeft hij zijn zinnen gezet op zijn allereerste professionele overwinning en is vastberaden om zijn opmars voort te zetten.

“Ik ben nu pas drie maanden prof, maar het zou voor mij alles betekenen als ik zou winnen”, zei Neergaard-Petersen. “Het zou zeker een enorme boost voor het vertrouwen zijn. Ik leg mezelf echter niet te veel druk op en probeer nuchter te blijven. Het is belangrijk om sterk te eindigen dit jaar, maar ik ga het één slag tegelijk bekijken.”

Terwijl de Deen schitterde op de derde dag, had de Nederlander Lars van Meijel ook een sterke ronde. Met 5-onder par in 70 slagen bereikte Van Meijel (foto) de 33e plaats in het klassement. Kiet van der Weele, een andere Nederlandse deelnemer, ging in 73 slagen rond en zakte naar de 54e plaats met een totaal van 2-onder par.

De strijd in de Swiss Challenge is intens en er zijn nog steeds veel kanshebbers op de titel. Ivan Cantero Gutierrez uit Spanje, Adam Blomme uit Zweden en Sam Bairstow uit Engeland delen de vijfde plaats met 11 onder par. Jesper Svensson uit Zweden, Matteo Manassero uit Italië, Oliver Lindell uit Finland en de nachtelijke leider Brandon Stone liggen één slag achter op tien onder par.

Rasmus Neergaard-Petersen zal om 10.50 uur lokale tijd samen met zijn mede-leiders Andersen en Meyer afslaan in een poging zijn eerste professionele titel veilig te stellen. Zal hij zijn opwindende vorm voortzetten en het Swiss Challenge op zijn naam schrijven?

Van der Weele en Van Meijel door in Frankrijk