Het eerste golfnieuws

3e dag Johnnie Walker Classic: Goosen leidt met ongelooflijk verschil

ImageDe Zuid-Afrikaan Retief Goosen (foto) gaat na 3 dagen Johnnie Walker Classic aan de leiding met een totaalscore van 15-onder par (201 slagen). Goosen was ook tijdens de derde ronde onverstoorbaar en zeer geconcentreerd. De basis voor zijn goede ronde lag dit keer aan zijn zeer sterke puts. Of het nou van 2 of 5 meter afstand was, ze vielen gewoon in de cup. Hij kwam met 63 slagen (9-onder par) van de baan en gaat met 13 slagen voorsprong aan de leiding.

Hij vestigde daarmee twee records: nog niet eerder had een leider op de European Tour zo?n grote voorsprong op de rest van het deelnemersveld; en het baanrecord op de Lake Karrinyup Country Club stond op 64 slagen, een verbetering door Goosen dus van ??n slag. Landgenoot en tweevoudig majorwinnaar Ernie Els (71) en de Spanjaard Sergio Garcia (level par 72) delen de tweede plaats met 214 slagen.

De 32-jarige Goosen hoopt op zijn 8ste overwinning in Europa. Hij heeft ogenschijnlijk weinig problemen met de baan, het is alsof hij een andere baan speelt dan de rest van de spelers.