Het eerste golfnieuws

2e dag Sony Open: John Cook neemt leiding in toernooi

ImageNa een sensationele tweede ronde van 62 slagen (8-onder par) gaat John Cook met een voorsprong van vier slagen aan de leiding. Met zijn totaalscore van 128 slagen (-12) evenaarde de Amerikaan het record over 36 holes op de Waialae Country Club.

Cook begon vanaf de 10de hole met een birdie, vijf pars, nog eens 2 birdies en een eagle op de 18de hole (een par 5). Op dat moment leek een nieuw baanrecord van 59 slagen haalbaar, maar op de 8ste hole miste hij zijn put voor birdie. Ook op de 9de en de laatste hole liet hij slagen liggen, maar zijn score van 62 is nog steeds fantastisch.

Op de tweede plaats staat Chris Riley met 132 slagen. Hij ging als leider de tweede dag in en had 67 slagen nodig voor zijn tweede ronde. Op de derde plaats volgen Fred Funk en KJ Choi met 133 slagen. Cameron Beckman en Stephen Ames staan op 134 slagen.
Sergio Garcia (foto) had 66 slagen nodig voor zijn tweede ronde en staat op negen slagen achterstand van Cook. Voormalig US Open winnaar Mark O’Meara heeft zich vanwege ziekte teruggetrokken uit het toernooi.