Het eerste golfnieuws

1e dag Stern Nationaal Open verregend

ImageDe meeste spelers waren wel naar de baan gekomen, sommigen waren zelfs na een paar uur vertraging begonnen aan hun ronde. De toernooidirectie besloot echter na opnieuw een grote hoeveelheid regen (foto) de eerste dag van het Stern Nationaal Open uit te stellen.

Als het weer het toe staat zullen er donderdag en vrijdag 36 holes gespeeld worden en de overige 36 holes zullen naar alle waarschijnlijkheid op zaterdag gespeeld worden.

De spelers die er nog waren hadden zich verzameld rond een gedeelte van de baan waar zij hun pitch-, chip- en bunkerslagen konden oefenen. Maarten Lafeber, Niels Kraaij, Niels Boysen, Hiddo Uhlenbeck en de amateurspeler Inder van Weerelt namen de gelegenheid om te oefenen en daar hadden ze soms grote lol in. De sfeer was ontspannen en de meesten vonden het jammer dat er niet begonnen kon worden aan de eerste ronde, maar gezien de grote plassen die ontstonden op de baan was het vanzelfsprekend dat er niet gespeeld kon worden.

Het toernooi werd zelfs op de eerste dag al bezocht door toeschouwers die het jammer vonden dat er geen wedstrijd gespeeld werd maar die het ook erg mooi vonden om de jongens ballen te zien slaan op de driving-range.

?Het TNT Dutch Open blijft natuurlijk h?t toernooi, maar om onze Nederlandse golfers eens echt van dichtbij te kunnen bekijken ben ik hierheen gekomen. Ik zal er donderdag en vrijdag ook zeker bij zijn?, aldus een vrouwelijke bezoeker.

Voor de spelers staan er enkele auto?s te pronken die gewonnen kunnen worden met het slaan van een hole-in-one.