Het eerste golfnieuws

1e dag Heineken Classic: Muntz en Derksen beginnen niet goed in Australi

ImageVeel wind op de eerste dag van het Heineken Classic. De Nederlandse spelers Derksen en Muntz startten niet goed in Australi?. Rolf Muntz (foto) ging rond op de baan van de Royal Melbourne GC in 79 slagen. Hij begon zijn ronde met een serie van vervelende bogeys.

Na een birdie op de 2e hole maakte hij een dubbel bogey op de 3e, een par 3 van 161 meter. Hij maakte vervolgens bogeys op 4 en 5 en opnieuw een dubbel bogey op hole 6, een par 4 van 402 meter. Dit deed zijn score snel stijgen. Hij maakte verder over zijn ronde nog 4 bogeys en 2 birdies voor een ronde van 79 slagen (+7) en de gedeelde 154e plaats.

Robert-Jan Derksen zag zijn eerste optreden op de European PGA in 2002 ook een beetje de mist in gaan. Ook voor hem was er een dubbel bogey en wel op hole 13, een par 4 van 416 meter. Hij speelde een redelijk goede ronde totdat hij de dubbel bogey moest incasseren. Hij maakte verder nog 3 birdies en 6 bogeys. Met +5 (77 slagen) staat hij 13 slagen verwijderd van de nummer 1, op de gedeelde 145e plaats. De Zuid-Afrikaan Ernie Els speelde zijn ronde in 64 slagen (-8) en leidt het klassement.

De Nieuw Zeelander David Smail maakte, waar Muntz nog een dubbel bogey incasseerde, een prachtige hole-in-one op de 3e. Smail staat met 69 slagen (-3) op de gedeelde 14e plaats.