Het eerste golfnieuws

17 juli gaat de 35e Editie Zwitserleven Dutch Junior Open van start

Op 17 juli gaat de 35e editie van het Zwitserleven Dutch Junior Open van start. Tot en met zaterdag 20 juli 2019 kunnen mensen het Zwitserleven Gevoel ervaren bij Golfclub Toxandria in Molenschot. Het Zwitserleven Dutch Junior Open is op alle dagen kosteloos toegankelijk voor bezoekers. Voor het prestigieuze jeugdtoernooi hebben zich inmiddels ruim 130 jongens en meisjes ingeschreven uit binnen- en buitenland.

Sterk internationaal deelnemersveld    
Het Zwitserleven Dutch Junior Open is het internationale amateurgolftoernooi voor veelbelovende jonge golftalenten tot 21 jaar. Ook dit jaar is er weer een sterk internationaal deelnemersveld. Zo hebben zich spelers uit meer dan 17 verschillende landen ingeschreven uit onder meer Engeland, Schotland, Italië, Duitsland, China, Spanje en Frankrijk en natuurlijk ook Nederland.

Voor de winnaar van het Zwitserleven Dutch Junior Open 2019 bij de jongens ligt een wildcard klaar voor het KLM Open 2019. Kanshebber bij de jongens is de Nederlandse amateur Koen Kouwenaar die als 65e staat genoteerd op de WAGR. Bij de meisjes zal Anouk Sohier, winnares van de afgelopen editie van het Zwitserleven Dutch Junior Open, haar titel verdedigen.

Feestelijke 35e editie
Mark van Langeveld, voorzitter van de Dutch Junior Open-commissie: “Dit wordt de 35e editie van het Dutch Junior Open. Een bijzonder jaar voor Toxandria. En dat we juist dit jaar weer zoveel inschrijvingen hebben is geweldig. De top van de internationale golfwereld, tot 21 jaar, heeft zich bij ons ingeschreven en wij kijken opnieuw uit naar een kwalitatief hoogwaardig toernooi. Wij hopen dat golfliefhebbers uit de hele regio, en ver daar buiten, komen genieten van dit bijzondere internationale golftoernooi. De toegang is gratis en er is ruime parkeergelegenheid.”

Zwitserleven Dutch Junior Open            
Jeroen de Graaf, directeur merk en communicatie van Zwitserleven: “Het Dutch Junior Open is een prestigieus toernooi, waar getalenteerde young professionals elkaar treffen. Dit jaar dragen wij graag weer een steentje bij om van dit event een groot succes te maken. Het Dutch Junior Open-toernooi biedt Zwitserleven een mooi podium om professionals en toeschouwers tijdig over hun inkomen voor later na te laten denken, zodat zij financieel onbezorgd kunnen blijven genieten. Tijdens het toernooi, op de schitterende baan van Toxandria, kunnen bezoekers zelf het Zwitserleven Gevoel ervaren.“

Over het Zwitserleven Dutch Junior Open 2019
Het internationale jeugd amateur golftoernooi voor jongens en meisjes tot 21 jaar wordt reeds 35 jaar door Golfclub Toxandria georganiseerd. Het Dutch Junior Open is in deze 35 jaar uitgegroeid tot een amateurtoernooi dat bekend is over de hele golfwereld. Meerdere voormalig spelers van het Dutch Junior Open spelen nu op de Tour zoals Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts, Danny Willett en Joost Luiten. Zwitserleven is sinds 2016 hoofdsponsor van het Dutch Junior Open.