Het eerste golfnieuws

Van Basten, Gullit en Hiddink in Team Nederland tijdens ING Private Banking Golfweek

De derde editie van de ING Private Banking Golfweek vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 3 juni op golfclub Prise d’eau in Tilburg. Tijdens deze unieke Golfweek kan je komen kijken naar topgolf, zelf beter leren golfen, materiaal testen, kidsgolf, lekker eten én genieten van de Legends. Onder anderen Marco van Basten, Ruud Gullit en Guus Hiddink nemen het op 2 en 3 juni op tegen Team Europa in de strijd om de Legends Golf Trophy. Met de selectie van Marco van Basten is Team Nederland onder leiding van captain Guus Hiddink compleet.  

 De Nederlandse Legends hebben een prachtig team. Naast Van Basten (foto), Gullit en Hiddink spelen onder andere Ronald de Boer, Robert-Jan Derksen, Ronald Waterreus, Ties Kruize en Taeke Taekema mee. Team Nederland neemt het op 2 en 3 juni voor de tweede keer op tegen de Europese Legends, waarvan het team bijna compleet is. Beide teams bestaan uit ex-topsporters die op golfbaan Prise d’eau in Tilburg strijden om de ‘Legends Golf Trophy’.
 
Marco van Basten heeft er zin: “Golf is een geweldige sport en na mijn voetbalcarrière heb ik daar met veel plezier een groot deel van mijn vrije tijd aan besteed. Momenteel ben ik ook veel aan het squashen, ook gaaf! Maar ik golf nog altijd graag en ik verheug me vooral op de spannende strijd om de Legends Golf Trophy.”

 De ING Private Banking Golfweek is een experience voor iedereen

De ING Private Banking Golfweek is een experience voor jong en oud, voor actieve golfers en niet golfers. Het event is uniek doordat fun en golf samen worden gebracht. Bezoekers kunnen genieten van professioneel en spectaculair golf en andere vormen van entertainment. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “Een belangrijke toevoeging aan het programma van deze komende editie is dat we van onze klanten en alle overige bezoekers een betere golfer willen maken. Dit is in lijn met onze gezamenlijke ambitie met de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie om bij de Nederlandse golfer de handicap te verlagen en daarmee het spelplezier te verhogen. Golfprofessionals van De Golf Academie verzorgen daarom gratis lessen en is er bijvoorbeeld de mogelijkheid zelf 9 holes te spelen. Kinderen maken op een leuke manier kennis met de golfsport met het Golf RAAK! Funpark.”
 
Prise d’eau Tilburg
Prise d’eau is voor de tweede keer gastheer van de ING Private Banking Golfweek. De keuze voor de Tilburgse club is gemaakt door de opzet van de prachtige 27 holes baan, de enorme gastvrijheid, de centrale ligging in Brabant en het enthousiasme onder de leden van de club.

Gratis toegang en zelf golfen
Toegang tot de ING Private Banking Golfweek is alle dagen gratis maar het aantal beschikbare tickets is beperkt. Voor een aantal activiteiten is het nodig je van tevoren in te schrijven, zoals een gratis starttijd voor 9 holes op Prise d’eau en/of parkeren en/of een gratis golfles bij De Golf Academie. Aanmelden kan hier: www.inggolfweek.nl 

Team Nederland
Ex-Voetballers
·     Guus Hiddink: topcoach o.a. PSV en Oranje (playing captain)
·     Marco van Basten: o.a. ex-Ajax, AC Milan
·     Ronald de Boer: o.a. ex-Ajax, FC Barcelona
·     Arnold Bruggink: o.a. ex-FC Twente, Real Mallorca
·     Ruud Gullit: o.a. ex-Feyenoord, AC Milan
·     Ronald Waterreus o.a. ex-PSV, Glasgow Rangers
Ex-Hockeyers
·     Ties Kruize: ex-hockey international en Wereldkampioen
·     Taeke Taekema: ex-hockey international en Europees kampioen
·     Stephan van Veen: ex-hockey international en olympisch kampioen
Overige sporten
·     Robert-Jan Derksen: ex-topgolfer
·     Jan Lammers: ex-F1coureur
·     Wilf O’ Reilly: Nederlandse Brit en ex-shorttracker 2x Olympisch kampioen